Trance Forum | Stats | Register | Search | Parties | Advertise | Login

There are 0 trance users currently browsing this page
Trance Forum  Forum  Production & Music Making - The Mother of all Apple Macintosh Computers Thread

1 2 3 4 5 Next Page →
First Page Last Page
Share on facebook Share on twitter Share on StumbleUpon
Author

The Mother of all Apple Macintosh Computers Thread

Allegoric - Psynce
IsraTrance Full Member

Started Topics :  61
Posts :  1453
Posted : Oct 15, 2007 18:45
This thread is for Macintosh computer Users
( PPC & Intel )

list all your vst instruments,Audio units discuss softwares,news, problems,solutions everything.


imp* - only Macintosh links and info should be posted as we have already so many threads discussing about windows. keep it for only Apple computers.



here's the List of instruments i'm using on Intel mac.

Native Instruments Absynth v4.0.1
Native Instruments B4 II v2.0.3
Native Instruments Battery v3.0.1
Native Instruments FM8 v1.0.1
Native Instruments Guitar Rig v2.2
Native Instruments Kontakt v2.2
Native Instruments Kore v1.1
Native Instruments Massive v1.0.1
Native Instruments Pro-53
Native Instruments Reaktor v5.1.2
Native Instruments Spektral Delay v1.6.0


Linplug Albino v3.0.2
Linplug Alpha v3.0.1
Linplug CronoX v3.0.8
Linplug Octopus v1.2.2
Linplug Organ v3.0.2
Linplug SaxLab v1.0.3
Linplug Sophistry v3.0.8

AudioRealism Bassline v2.0.4

Cakewalk Rapture v1.1

Rob Papen Predator v1.0.1

ReFX Vanguard v1.7.1

Stylus RMX v1.6

Synapse Audio Scorpion v4.3



some FX plugins

U-he Filterscape
Crayon filter
Geometer
Scrubby
Livecut
Supatrigga
Bitterwseet v1.2.0.14
Sonalksis all Plugins Bundle





Here are some useful Links



http://www.plugins-audio.com/

http://www.kvraudio.com/

http://macmusic.org/

http://www.macfile.org/

http://www.magesy.org/category/mac/

http://www.hitsquad.com/smm/mac/

http://www.mhc.se/

http://www.dontcrack.com/freeware/software.php/id/7030/audio/Virtual-Instruments/plugins/AU/platform/mac/

http://www.pure-mac.com/

http://www.versiontracker.com/macosx/

http://www.reefinc.com/VST_Instruments_-_VSTi_VSTS_Download_Links.asp

http://www.vst-mac.info/

http://chrisflesner.net/free-au-plugins.html



Booommmmmm !
           Truth will always guard our souls......


http://www.myspace.com/allegoricpsynce
splinter
Splinter / Kode Six

Started Topics :  61
Posts :  578
Posted : Oct 16, 2007 01:34
Hello,Here is the list of all the instruments i use and motivate to use for all mac users who make psy!

Air Base :
Ableton Live 6.0.10 / Power Pc Imac G5 1.8 GHZ w/1GB RAM

Lab Synths:
Vanguard
Albino 2.0
Predator
Blue
Rapture
Nexus
V-Station

VST FX LAB:
Izotope Trash
Guitar Rig 2
Waves Bundle 4.3
Sonalksis Bundle
Sonic Maximiser (make yo bass go boom)
Native Bundle
Ableton's Built In FX


          SPLINTER
MadScientist
IsraTrance Full Member

Started Topics :  97
Posts :  1220
Posted : Oct 16, 2007 02:10
macs rule, so here I am with the first question

just bought logic 8 few days ago and I got a tiny "problem" (more some kind of a hassle)

I'm working with a motu ultralite, sometimes with my monitors in my studio room, sometimes with headphones somewhere else...so here is the problem: my monitors are on output 1-2 of the card and my hp on output 13-14, so if I produced last on the monitors and want to do something on the hp now, I need to switch all channels to output 13-14 again

is there any way to do this easier? like a quick change for all channels or routing output 1-2 to output 13-14 or something?

some help would be much apprecated           https://soundcloud.com/hazak

"Have you ever had that feeling where you're not sure if you're awake or still dreaming?"
"Hmm, yeah... All the time, man - it's called mescaline. The only way to fly!"
Trip-
IsraTrance Team

Started Topics :  101
Posts :  3239
Posted : Oct 16, 2007 08:00
As a rule, I would connect monitors/headphones whatever to the sum of all outputs of your card.

My card goes into the mixer for that reason.

But if you are still looking for a way to do this in Logic, you need to route all channels to an individual Bus/Aux, and everytime you'd like to change output, you just change it on the Bus instead of re-routing every channel.

          Crackling universes dive into their own neverending crackle...
AgalactiA
Andrey
Inactive User

Started Topics :  62
Posts :  1221
Posted : Oct 16, 2007 08:35
Mac is on the MAP!           Sea>Israel>Ben-Gurion>Tel-Aviv>Ramat-Goa>Marom Neve
is this pure reality could we be led?
25500 NIS for 1 hour DJ set
30500 NIS for 45-50 minutes of Live~
MadScientist
IsraTrance Full Member

Started Topics :  97
Posts :  1220
Posted : Oct 16, 2007 11:04
thanx trip, my card got main outs for the monitors and a seperate phones out...no other way for me doing that right now since I dont have a mixer

I thought about the bus thingy, but wouldnt all tracks sum up in the bus and introduce some kind of clipping? I'm not sure, but my way of working is to have the tracks as loud as possible and then reducing with the master fader before they go into the output channel...dont know if this would work the same in a bus, does it?

          https://soundcloud.com/hazak

"Have you ever had that feeling where you're not sure if you're awake or still dreaming?"
"Hmm, yeah... All the time, man - it's called mescaline. The only way to fly!"
Trip-
IsraTrance Team

Started Topics :  101
Posts :  3239
Posted : Oct 16, 2007 11:27
There won't be any clipping...
it's essentially the same virtual channel -
One group in the middleway won't hurt you.           Crackling universes dive into their own neverending crackle...
AgalactiA
Scrambled Headz
IsraTrance Junior Member

Started Topics :  47
Posts :  955
Posted : Oct 16, 2007 11:58
nice thread guys !
ILL probably need some infos later on regarding Mad scientists post as well

See you around Mac ppl !!           : Panaiz *25 Motorbrain :
PSYPRUS MADNESS_OUT NOW !
MadScientist
IsraTrance Full Member

Started Topics :  97
Posts :  1220
Posted : Oct 16, 2007 12:01
ok thanx I'll try that out soon!

but I always wondered where exactly the master fader sits in the signal flow...I know somewhere between the channels and the output, so I always thought its directly before the output...but if its directly before the output, its after the busses and will just lower the output of the bus, so inside the bus would be clipping...anyone gets what I try to say?           https://soundcloud.com/hazak

"Have you ever had that feeling where you're not sure if you're awake or still dreaming?"
"Hmm, yeah... All the time, man - it's called mescaline. The only way to fly!"
Allegoric - Psynce
IsraTrance Full Member

Started Topics :  61
Posts :  1453
Posted : Oct 16, 2007 15:25
right now i'm using Ableton live 6.0.10
will be switching over to logic very soon..

@ MadScientist : be prepared for my logic problems too.

booommm
           Truth will always guard our souls......


http://www.myspace.com/allegoricpsynce
idjuba


Started Topics :  0
Posts :  11
Posted : Oct 16, 2007 17:30
..::Synths
AudioRealism Bassline 2.0
Cakewalk Rapture
Green Oak Software - Crystal
Linplug - Alpha
Linplug - Sophistry
Native Instruments - Battery 3
Native Instruments - Massive
Native Instruments - Vokator
reFX - Vanguard
reFX - quadraSID
Rob Papen - Albino 3
Rob Papen - Predator
u-he - Zebra 2

..::VST
Audio Damage - Discord 2
Audio Damage - Replicant
Native Instruments - GuitarRig 2
PSPaudioware - Vintage Warmer 1+2
Sonalkasis - Bundle
Wave Arts - Multi Dynamics 5

www.greenoak.com - for Crystal
Suloo
IsraTrance Full Member

Started Topics :  87
Posts :  2821
Posted : Oct 16, 2007 20:09
Hey Guys..

here is an advice to set up a mac that works really fast..so like to get all out of it...first after a clean install..update the mac with all updates you know,but before that you should restart it..and plug everything of your machine..except of power and net cable..
then hold down the button to write in BIG letters..don`t know the english word for it...
untill it is booted up...then update..thats a tip from apple so if you do it like that,there will no 3rd party driver issues at all..after updating...you should install a harddrive program like techtool pro but be carefull with those programs...build up an edrive(ghost backup) of your harddisc...and reboot from that one...then defragment your main harddisc where you are going to install all your nice plugs and programs..reboot again to your actual harddrive and installl everything you want...after that repeat the whole thing...so start up from edrive and defragment your harddrive again...so everything will work at its best...

then a little trick is to install the little program DASHOFF just google for it or look at
Version Tracker..its just to turn off the dashboard to set some more ram free for usage..in my opinion the dashboard is not needed so it can just be turned of..

so thats a good way in my opinion..if anybody got some further ideas or critics just reply please...have fun

greez

a good dose of apples each day let you stay healthy...           -------......-------...-..-..-..-.-.-.-.-
--==Bad Sector==--
Triamera

Started Topics :  69
Posts :  1812
Posted : Oct 16, 2007 21:26
waiting to get my logic delivery

can anybody explain how does this vsti to au converter (fxpansion) work ?

and how could i convert all my presets eq albino, discovery etc to the logic (mac) extension ??

fxp/fxb to ?            Nocturnal Wizardz Recs
Bhooteshwara Records
Cubasing is like Freebasing, just with audio.
Both cost more than you can afford, and leaves you sitting in a dark room with no life,craving for more.
Suloo
IsraTrance Full Member

Started Topics :  87
Posts :  2821
Posted : Oct 16, 2007 23:00
there is no need to convert your presets m8..you can even load those fxp/fxb files in logic..don`t know about that fxpansion...           -------......-------...-..-..-..-.-.-.-.-
hugaw


Started Topics :  7
Posts :  319
Posted : Oct 17, 2007 02:47
Hi there

Another mac user here.

My UB plugins :

NI Battery
NI Kontakt
NI FM8
NI Pro 53
NI Massive
AAS Ultra Analog
AAS Lounge Lizard
Arts Acoustic Reverb (awesome)
Audiodamage Replicant
Audiodamage Dubstation
Audiorealism Bassline v2
Audiorealism Bassline Pro
CamelAudio Camelspace
CamelAudio Camelphat
Flux Bittersweet
IKMultimedia Classik Studio Reverbs
IKMultimedia T-Racks
Izotope Ozone 3
PSP Nitro
PSP MasterQ
ReFX Vanguard
ReFX Nexus w/ extansions
RobPapen Albino 3
RobPapen Predator
Sonalksis Bundle (SV517, SV315, CQ1, DQ1, TBK, TBK2...)
Waves PowerSuite

But i'm bored about creating sounds on my laptop (especially w/ virtual synths), i want some hardware now...
          Psy stuff : myspace.com/neyaprod
Non-psy stuff : myspace.com/cheaperbits
french psy production forum : http://www.hadra.net/forum/viewforum.php?f=18
Trance Forum  Forum  Production & Music Making - The Mother of all Apple Macintosh Computers Thread

1 2 3 4 5 Next Page →
First Page Last Page
Share on facebook Share on twitter Share on StumbleUpon


Copyright © 1997-2017 IsraTrance